הפופולריות של נאצ'וס התפשטה במהירות ברחבי טקסס ודרום מערב ארה"ב, והפכה בסופו של דבר למועדפת ברחבי העולם. מנה זו, כפי שהיא מוכרת היום, עברה שינויים ושדרוגים רבים במהלך השנים, אבל היא תמיד תהיה מוכרת כמנה מקסיקנית מקורית. חברת טרז פזוס שיווק בע"מ משווקת חומרי גלם מהמטבח המקסיקני.
איך אוכלים נאצ'וס במקסיקו?
נאצ'וס הוא מאכל אזורי מקסיקני מצפון מקסיקו המורכב מצ'יפס טורטייה מחומם או מכוסה בגבינה מותכת (או רוטב על בסיס גבינה), המוגש לרוב כחטיף או מתאבן. גרסאות משוכללות יותר של המנה כוללות מרכיבים אחרים, ועשויות להיות משמעותיות מספיק כדי לשמש כמנה עיקרית.
שבבי טורטיה נקראים "טוטופוס" במקסיקו, והמקסיקנים אוכלים אותם עם גוואקמולי וסלסה בתור מתאבן.
האם צ'יפס טורטייה הוא מקסיקני?
למרות שיוצרו לראשונה באופן מסחרי בארה"ב בלוס אנג'לס בסוף שנות ה-40, צ'יפס הטורטייה צמח מהמטבח המקסיקני, שבו פריטים דומים היו ידועים, כמו טוטופוס וטוסטאדאס.
למרות שבדרך כלל נאצ'וס וצ'יפס טורטייה מיוצרים מתירס צהוב, הם יכולים להיות עשויים גם מתירס לבן, כחול או אדום.
האם המקסיקנים אוכלים צ'יפס וקסו?
צ'יפס וקסדו מעולם לא היה, ולא יהיה, אוכל מקסיקני אמיתי. רוב המנות המקסיקניות הכוללות גבינה משתמשות בגבינה לבנה עדינה העשויה מחלב פרה.
זה מוגש בדרך כלל בתוך רנלוס צ'ילי, או מפורר על גבי טאקו. צ'יפס שמור לגוואקמולי ולסלסה או בשילוב עם נאצ'וס, שהגיע במקור מצפון מקסיקו.
למה נאצ'וס נרטבים?
החום של נאצ'וס הופך את כל המרכיבים לשלולית גסה שמטפטפת למטה והופכת את הצ'יפס לספוג, ואם מכינים את המנה באופן שגוי, נוצרת כמות גדולה של שמנת חמוצה. התוספות הרטובות האלה בסופו של דבר גם מצננות את הנאצ'וס מהר מדי.
על מה ישראלים חושבים כשהם חושבים על אוכל מקסיקני?
זה קל. כשמישהו בישראל, שאינו בעל מורשת מקסיקנית, חושב על אוכל מקסיקני "אמיתי", נאצ'וס, טאקו בקר ועוף, וקסאדילות גבינות הם כנראה מהדברים הראשונים שעולים לראש.
מסיבה זו, השפי ם איתמר דוידוב ורענן סלומון, הקימו את חברת טרז פזוס שיווק בע"מ, שיש לה ותק של 28 שנים שיווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני, כדי להביא את הטעמים המופלאים לתודעה הישראלית. צלצלו עוד היום למספר הטלפון 050-8710076